FOTOGRAFUL TĂU

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Dacă e sâmbătă...să ne cunoașten țara - CHEILE NEREI - BEUȘNIȚA


Cheile Nerei sunt o formațiune de tip chei de-a lungul râului Nera în județul Caraș-Severin, între localitățile Sasca Montană și Șopotu Nou. Distanța pe care se întind cheile este de circa 22 km din care aproximativ 20 km de chei propriu-zise. Nera, străbate un defileu, cu aspect de chei, îngust, spectaculos și absolut sălbatic, formând cele mai lungi chei din România. Aici, unde pereții se înalță până la 200 de metri, apa Nerei și a afluenților săi, a săpat și a format în rocă  lacuri, canioane, peșteri și cascade impresionante. 
În partea estică (dinspre amonte) a cheilor găsim un alt obiectiv turistic, Lacul Dracului, iar din partea vestică se poate ajunge la Cascadele Beușniței și la Lacul Ochiul Beului. De asemenea se mai poate vedea și canionul Valea Rea.
Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița ocupă zona sudică a Munților Aninei și partea nordică a Munților Locvei.
Imaginile sunt surprinse pe treseul SASCA ROMANA - PODUL BEl - LACUL OCHIU BEI.
Din localitatea Sasca Româna, se trece puntea suspendata si se urca pe poteca ingusta pe malul drept al Nerei, se trece prin cele sase tunele sapate în stânca si se ajunge la Podul Beiului. De aici mergând pe Iânga apa limpede si rece a Beiului, se trece prin poiana de la Morile Potocului, apoi pe langa Cantonul si Pastravaria de pe Bei, dupa care ajungem la Ochiul Beiului, lac carstic care este alimentat de un curs de apa subteran care prin fenomenul de exurgenta iese la lumina zilei pe fundul colinei în care s-a format lacul. Lacul este înconjurat de o padure de brad care îi da un farmec si un pitoresc deosebit. Are o suprafata de 284 mp si o adâncime de 3,6 m. Din acest loc se poate face si traseul spre Cascada Beusnița, care se afla la circa 1,5 km in amonte pe Râul Beusnita.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu